Thursday, March 9, 2017

Halal stock and seasonings

Sumber: Is your food halal safe?

Produk Vegeta
Vegeta by Podravka have a good amount of halal suitable powdered stock and seasoning items. Please note that the powdered stocks which are made in Croatia are halal suitable,
however, their liquid stocks are made in Australia and are not halal suitable.
The halal powder range include:
Powdered beef stock,
Powder chicken stock,
Powder seafood stock,
Gourmet vegetable stock.
If in doubt, check to see if the product was imported from Croatia. The powdered stocks from Croatia should all be halal safe, as they are all made in the same factory over there.



















Produk Massels

Massels have suitable stock and gravies. They are all vegan, Halal suitable, Kosher suitable. They are also all gluten free and contain no GMO's or MSG.
Beef Stock Powder
Chicken Stock Powder
Vegetable Stock Powder
Beef Stock Cubes
Chicken Stock Cubes
Beef Stock Liquid Pouches
Chicken Stock Liquid Pouches
Vegetable Stock Liquid Pouches
Beef Concentrated Liquid Stock
Chicken Concentrated Liquid Stock
Vegetable Concentrated Liquid Stock
Chicken Gravy Mix
Supreme Gravy Mix
They can be found at most supermarkets such as Coles, Woolworths and other independent supermarkets.



Thursday, March 2, 2017

Cottage Tea Rooms - 2017

Musim-musim begini (summer nak masuk ke autumn) sangat seronok rasanya kalau dapat jalan-jalan ke Swan Valley dan singgah sebentar di Cottage Tea Rooms. Di samping menyajikan teh dan kopi, terdapat juga menu scones yang menjadi trademark di sini selain muffinswaffles dan sebagainya. Anda boleh lihat menu di bawah.

Cottage Tea Rooms juga merupakan finalis Gold Plate Award bagi tea room yang menyediakan menu minum petang (English tea) terbaik. Boleh lihat artikel di sini: https://thewest.com.au/news/wa/high-tea-the-height-of-fashion-ng-ya-120526?r=1. Para pelanggan yang berkunjung ke sini juga telah memberikan review sebanyak 4.5 daripada 5 bintang!

Selain makanan, terdapat juga jualan homemade jem dan biskut yang dihasilkan sendiri. Jangan lupa juga untuk melihat barang cenderamata yang cantik-cantik, mana tahu ada yang berkenan untuk dibawa pulang? 

Cottage Tea Rooms terletak di 8560 West Swan Road, Perth WA 6055. Landmark yang anda harus perhatikan ialah adanya sebuah basikal yang diparkir di hadapan tea room ini.

Atau layari facebook Cottage Tea Rooms di SINI.

Untuk lihat post saya sewaktu ke sini dulu dan tengok suasana di dalamnya boleh klik SINI.


Jom tengok gambar.. kredit gambar dari facebook Cottage Tea Rooms.


Cottage Tea Rooms.. nampak basikal tu? :)

Romantiknya minum dekat gazebo ni. Diorang ada buat wedding vows kat sini.

Redup


Jem anggur, fig (buah tin), cili pun ada!

Produk penjagaan kulit

Haa musim anggur macam ni laa.. sebab dah terletak dekat2 ladang anggur :)

Ada juga yang buat event macam perkahwinan kat sini

Garden wedding :)

Jem anggur!

Menu...

Minuman

Soft toys

Hiasan untuk taman agaknya

Adoi geramlah tengok..

Untuk dijual.. ada yang made in England, ada yg made in China

Waffles

Best lepak sini sambil gossip dgn BFF.. biasa grandmas aje suka lepak sini he he

Blueberry scones