Tuesday, April 12, 2016

Travel Specialist and Ground Arrangement Tour Agent

Iklan untuk agensi pelancongan:

Saya ada menerima email dari Puan Zai, rakyat Malaysia yang kini menetap di Perth dan menyediakan perkhidmatan tour and ground  travel arrangement yang menyediakan full board meal utk Muslim tourist.  Boleh hubungi Pn. Zai sekiranya anda berminat untuk melawat Perth atau mana-mana tempat di Australia dan ingin menggunakan perkhidmatan ejen. Sepertimana yang diemail kepada saya:

"We also offer tour services in South West Australia, for those who would like to stay a bit longer and wanted something different, such as grape and other fruit picking, motorhome experience and beach/ caravan living option.

Our company web is under upgrading at the moment but you can still view www.cuti2oz.com.au "

Boleh email Pn Zai di zainun@essencegreentech.com
Facebook: Cuti Cuti Oz

Atau boleh hubungi beliau di  nombor ini +61478160208

Haa sini saya tayang sikit gambar buah-buahan.. ni nak bagitau ni, jangan marah yer.. tapi kalau nak petik anggur, pergilah masa musim panas. Nak petik strawberi pegilah masa musim bunga. Nak pisang kaki (persimmon) masa musim luruh. Jangan pulak nak petik anggur masa musim bunga atau musim sejuk masa tu tunggul pokok ader la.. kang pening pulak ejen he he he..







14 comments:

  1. nngis nengok sume buah2 tuh... oh kene ikut musim2nya tak sama ye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Dana. Mcm tmpt kita gak ada musim buah :)

      Delete
  2. Puan Umi,
    Terimakasih kerana sudi publish our services kat your blog. Yes, don't mind you publishing my number, I can be contacted via whatsapp as well.

    Thanks again
    Zai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2.. Sy dah update no phone kat atas :)

      Delete
  3. Slm pn..sy perlukan ground arr fullboard utk ke perth bln 9 nanti..4hari 3mlm..4 org termasuk seorang adik oku..bole bagi quotation?emel sy: zurina2807@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Salam Puan Zurina,

    Boleh, ada phone number to contact you?

    Puan Umi,
    Thanks

    Thanks

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    Puan, saya nak tanya sikit, pada pertengahan bulan november ada musim cherry ke dan dari perth ke ladang cherry terdekat berapa jam perjalanannya?
    Terima kasih puan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...
      Ni maklumat yang saya dapat dari
      http://www.cherrygrowers.org.au/wa/

      Kawasan ladang ceri ni jauhnya kira-kira 2-3 jam dari Perth iaitu di sebelah South West

      The main cherry growing regions in WA are located in a narrow growing belt stretching from Donnybrook to Pemberton in the south west of the state. This region involves some larger growers in the Donnybrook/Kirup and Manjimup/Pemberton areas and smaller ones through the Balingup and Bridgetown shires. This belt produces approximately 85% of WA cherries. Other smaller areas are located between the Mt Barker and Albany region with a few growers in the Dwellingup area and Perth Hills.

      Production Characteristics

      The main production season is mid December to late January, with some early varieties starting in early November and can last until February with later varieties.

      Delete
    2. Albany tu kira2 5 jam perjalanan. Ikutkan katanya ada di Perth Hills tapi sy tak pasti di mana.

      Delete
    3. Salam,

      Cherry picking can be done di Manjimup, lebih kurang dalam 3 to 4 hours dari Perth. Kalau nak petik cherry bulan 12 adalah masa yang terbaik, sebab January, dah tak banyak buahnya..

      Delete
  6. As salam. Salam.ramadhan kareem. Eemmm tertingginya nak.petik buah2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. Ramadhan Kareem dan selamat berpuasa juga kepada Cik Puan Mona sekeluarga.. lamanya tak nampak.. apa habaq sihat ka?

      Semua buah2 tu ada kat Msia dah. Anggur kat Perlis kan.. pisang kaki dgn stoberi pun ada kat Cameron. :)

      Delete
  7. Assalam puan...pada bulan julai ni ape yg menarik di perth ye?..musim buah ade ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. untuk panduan musim buah boleh tengok kat sini: http://seasonalfoodguide.com/perth-wa-seasonal-fresh-produce-guide-fruits-vegetables-in-season-availability-australia.html

      bulan Julai ni winter lagi. kalau time spring tu ok la ada strawberi

      Delete