Monday, September 8, 2014

Nannup Flowers and Garden Festival 2014: A Taste of Nannup - Part 2

Sebelum menuju ke tapak ekspo dan gerai jualan, kami berjalan-jalan di tengah pekan Nannup dahulu. Sepanjang kaki lima jalan, ada banyak planter box yang ditanam dengan tulip dan pelbagai jenis bunga beraneka warna. Tengok keadaan pekannya pun sangat bersih dan cantik.

Di tengah bandar ada sebuah kedai iaitu A Taste of Nannup yang menjual pelbagai hasil keluaran tempatan seperti produk lavender, kraf dan makanan. Menarik sekali kan.. Jom tengok gambar lagi.
Pokok hyacinth berbagai warna yang cantik

Semuanya ditanam dalam planter box yang cantik

Adik duduk di bangku yang disediakan

Sambil diapit oleh tulip yang berwarna warni :)

Boleh lihat tulip di sana sini

Inilah kedainya, A Taste of Nannup

Jom masuk

Produk jem, jeruk dan sebagainya

Kraf tembikar

Produk dari Nannup Lavender Farm

Produk lavender

Kad ucapan

Mug beraneka corak

Produk yang diiklankan di pintu masuk

Hiasan di pintu masuk

Tulip lagi

Sempat tengok geng motorsikal lalu di tengah bandar

Warna warni

Adik sempat buat face painting, jadi batman :)

Tulip lagi

14 comments:

  1. salam dear...

    akak dh terima hadiah review Impiana tu...terima kasih bebanyak...I Like!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Kak,
      Alhamdulillah dah sampai. Glad that you like it :)

      Delete
  2. salam kenal..


    seronoknya ye merantau ke negara org..

    cantik2 bunga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga.. :)
      Memang seronok merantau kat tempat orang, tengok tempat dan bunga cantik2.. tapi negara sendiri tetap di hati :)

      Delete
  3. Salam Umi.... Hadiah review Impiana tempohari dah selamat saya terima. Saya ucapkan terima kasih banyak-banyak di atas pemberian hadiahnya .... ya. Suka sangat-sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..
      Alhamdulillah dah selamat terima. sama2.. cantik kan beg tu? umi pun beli juga utk kegunaan sendiri sbb berkenan dengan warna dan coraknya :)

      Delete
  4. agaknyer kan kak... pakai campak2 pun tumbuh melata tulip tuh kan... geram betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulip tu kena tanam dengan bulb atau dengan benihnya seperti bawang, Dana. mahal juga bulbnya tu sebab tu tak banyak tempat yang tanam. Kos tinggi hehehe..

      Delete
  5. Replies
    1. Nanti dtg la jalan2 Perth musim bunga.. geram tengok tambah2 skrg kat Araluen meriah dengan tulip :)

      Delete
  6. haish..geramnya tgk bunga tulip tu..:)
    hadiah dah sampai kak..:)

    Terima kasih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geram jgn tak geram.. hehehe..

      sama2 Normi :)

      Delete