Friday, October 21, 2016

CERI DI MANJIMUP

Khabarnya tak lama lagi musim ceri akan bermula, kira-kira dalam bulan November ni lah. Sekarang ni pokok tengah berbunga.

Jom kita tengok salah satu ladang ceri di Manjimup iaitu Cherry Lane Fields. Oh ya, Manjimup ni terletak kira-kira 300km dari bandar Perth. Nanti ada kesempatan saya buat entry pasal Manjimup pulak.

Untuk makluman, kat sini tak boleh petik sendiri ya. Tapi kalau nak order atau beli dari situ boleh aje. 

Maklumat lanjut boleh layari facebook Cherry Lane Fields.


Gambar kredit dari fb Cherry Lane Fields.





Ni alamat diorang







8 comments:

  1. geramnya nengok.... tgk bunga2 dia tu pun lawanya kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. lawa betul bunga2 ceri ni. Kalau tgk buah dia lagilah geram :)

      Delete
  2. Cantiknya.... bunga-bunga ceri. Sekali tengok macam bunga sakura pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, macam bunga sakura. Tp bunga sakura warna pink lembut kan.. Tapi pokok sakura tu kan sejenis pokok ceri gak kan ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Rasanya utk selamat, mungkin pertengahan atau hujung Nov :)

      Delete
  4. Salam kak umi.. sy akan ke Perth 19-25 Nov.. any suggestion tempat ladang buah2an di sana?? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..
      Kalau time tu boleh la pegi strawberry picking. Ladang lain mcm Raeburn Orchard dan kebun di Manjimup mungkin ada ceri dah tapi diorang tak bagi petik.

      Delete