Monday, November 7, 2016

Mostly Roses Nursery - Donnybrook, WA

Apa yang saya paling tabik pada budaya kebanyakan orang di Western Australia (WA) - berdasarkan pengalaman ialah mereka sangat peramah dan suka membantu. Contohnya kalau kita ke kedai kasut dan nak beli satu jenis kasut tapi pekedai tak ada stok kasut tersebut, dia akan memberitahu kita kat mana lagi kita boleh dapatkan barang tersebut. Padahal kedai lain tu tak ada kena mengena dengan dia pun. Hebat kan? Kalau kat tempat kita? hmm cari sendiri lah, buat apa nak bagitau takut nanti majukan perniagaan orang lain agaknya.. Buang masa je tanya. Saya ingatkan sikap macam ni ada kat bandar besar je tapi kat bandar kecil pun ada jugak macam ni.. Oklah jom tengok cerita kali ini:

Mostly Roses ni terletak di Donnybrook, tidak jauh dari Balingup. Donnybrook bukan saja terkenal dengan ladang epal, tetapi juga nurseri bunga ros seperti ini. Saya cuba cari laman sosial Mostly Roses tapi tak jumpa pula dan hebatnya nurseri ini dipaparkan di fb Melville's Rose and Garden. Tak tahulah apa kaitan keduanya tapi bagus betul diorang sudi promosikan nurseri orang lain juga kan..

Ok jom kita cuci-cuci mata 'melawat' Mostly Roses Nursery.. :)

Alamat:

South Western Hwy, Newlands, WA,6251. Newlands. Donnybrook-BalingupWA.

Maklumat lain boleh tengok dalam gambar di bawah.

Kredit gambar dari Melville's Rose and Garden.


















2 comments:

  1. ya Allah..cantiknya bunga ros..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan Cik Nor? Kalau dpt cium bau dia lagi bestt :)

      Delete