Tuesday, March 6, 2012

Book stand

Cast Iron recipe book stand..senang nak refer resepi bila tgh masak, kan kan? suka dengan designnya. french style







10 comments:

  1. Cantiknye......Look's antique. Dulu2 masa akak kat sane rajin jugak pegi 'Swap Met'..during weekends cari benda2 macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu Kak.. yg ni mmg rustic, mcm brg lama kan tp beli as new, bkn dkt sunday market. susah pulak nak jumpa brg mcm ni kat sunday market. mungkin kena tgk betul2 br jumpa :)

      Delete
  2. Kelihatan klasik... biasa tengok barang2 moden, sesekali jumpa yang berukir camni, memang menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klasik kan? umi mmg minat ukiran2 mcm ni, dah try survey ukiran kayu kat msia. seni kita rasanya lebih tinggi nilainya, dan kalau yg lebih halus tu mmg tak mampu nak beli.

      Delete
  3. Replies
    1. Chik Mi, ni China mari la. percaya dak? kalau kat msia pun ada jual cast iron ni tp rasanya mesti rege bole tahan mahal. kat sini pun beli sambil pejam sebelah mata. hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. tq Su, k umi ke yg cute? hahahaha

      Delete
  5. salam umi,saya pun sangat suka,dulu2 masuk kedai2 antique and souvenir kat mudgee banyak jumpa but too heavy to bring back,note stand for piano pun cantik;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zu, kedai antik sini tak berani nak masuk. takut berkenan nanti tak bole tido hehehe.. haah utk note stand pun cantik tp kalau jatuh atas piano takut calar pulak piano sbb berat sgt.. :)

      Delete