Monday, March 12, 2012

Pasta Alfredo

Menu yang senang, cepat dan lazat.. tak perlu peningkan kepala.. tak perlu pandai cakap itali pun. sebut mamma mia! haa pakcik alfredo pun datang.. eh apa la merapu nii..

apapun sy sangatlah gumbira sbb hanya dengan menu simple mcm ni budak dua beradik tu suka sangat sampai puji melambung2 padahal bukannya susah nak buat pun. bg kita ni yg ada anak cerewet, kalau anak suka sesuatu tu rasa puas hati sangat.. kdg2 masak yg rumit2 tgk anak tak makan atau mkn sesuap aje mesti rasa frust kan? ni tak payah susah2, anak siap makan bertambah lagi... - hehh alasannn... utk diriku yg malas/takde idea nak pk menu..:p

so apa lagi, cepat2 pegi cari pakcik alfredo ni.. penyelamat di kala kebuntuan..(heat the content, pour on cooked pasta and don't forget to sprinkle some dried oregano) Ecco!



molto delizioso! haa amacam, cepat2 masukkan ke dalam list barang utk beli kat supermarket :D

6 comments:

  1. As salam umi,

    Breakfast yg sedap! Sy mmg suka creamy pasta mcm ni! Tp hb & Iman tak suka pun :(

    Letak ayam pun sedap tuh! Alahai, mlm2 ni lapar lah pulak bile tgk whitey pasta ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya.. jom la singgah rumah umi mkn pasta. tp mmg betul pun tak semua org boleh telan pasta ni. umi dulu tak minat langsung tp bila budak2 suka, kena belajar2 buat dan makan. not bad jugak, boleh la layan sekali sekala :D

      Delete
  2. umi selalu buat orang terliuq tau.......hikhikhik

    saya paham sgt situasi yg ada anak fussy nih....ajwad camtu lar....semalam masak singgang daging x cukup bahan, berselera dia mkn.....tp time saya masak gempak (konon-konon), takmo pulak mkn...aiishhhh......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha saja je perangat sekali sekala. itu lah kadang2 naik geram juga kalau masak penat2, letak semua bahan complete, contohnya buat sup pun bila time nak mencedok tu jenuh nak kena pilih taknak bawang la daun sup daun bawang.. sampai tak mau makan la. last2 buat sup bodo baru mau makan :p

      Delete
  3. Replies
    1. haah.. stay di perth, bkn di italy :)

      Delete