Monday, April 23, 2012

Makan2 Cafe - Victoria Park

Satu hari nan indah.. kami jalan2 cari makan di satu kedai di Albany Highway, dalam suburb Victoria Park.. rasanya ramai orang dah pernah datang ke sini, sama ada mereka yg menetap di sini atau yg datang melancong ke sini kan.. jom layan gambar2.

alfresco dining outside

beralih ke dalam bila nampak mcm nak hujan

very comfy area

ruang dalam yg luas. ramai boleh mkn kat sini. kami dtg utk late lunch

nescafe tarik vs nescafe ais. tingginya gelas. jenuh nak habiskan




roti sosej...

ingatkan hotdog, rupanya roti canai letak sosej

close up nescafe tarik

nasi goreng ikan masin

nasi goreng kampung


mmg sangat berbaloi makan di sini, makanan sedap, portion yg sangat byk sampai jenuh nak habiskan. kedai pun selesa. parking pun senang (ada ruang parking yg luas di belakang kedai). kata cashier, owner sendiri yg masak, jd chef.

Alamat kedai :
Makan2 Cafe
357 Albany Hwy 
PerthWA 6100
Phone : 08 9470 2333

8 comments:

  1. salam, ada penyanyi baru yg meningkat naik di Msia skrg yg kerja di cafe tu, adik kepada chef restaurant tu. Kalau ada rezeki mmg nak datang ke cafe ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nash,
      ye ke? lelaki ke perempuan? entahlah dah lama tak ikuti perkembangan hiburan kat Msia. tp apapun dtg la mkn kat situ mmg sedap :)

      Delete
  2. salam kak. lelaki, nama dia ajek hassan, boleh tengok kat utube, banyak cover version dia nyanyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nash, oo ye ke. ada jugak try google tadi. mmg famous ya sekrg ni. tp ms makan haritu tak perasan pulak. next time pegi makan2 boleh la ushar2 hehe.. nash skrg kat mana? kat perth juga ke?

      Delete
  3. salam kak, saya di Singapura tapi asal dari Malaysia, pernah ke Perth dulu2, tapi jalan sorang2 jer..hehe.., tahun lepas mak saya ke sana dengan adik beradik yg lain dan dia tinggal di rumah keluarga melayu dari Msia yg buat mcm homestay, maybe keluarga tu berasal dari Pahang, insyallah nak pegi lagi kalau ada rezeki, lagipun Perth tak jauh dari Spura ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nash..
      oo dah pernah ke sini ya. lepas ni bila dtg lg kena cover tmpt yg tak sampai lg lah kan? kat mana homestay tu? untunglah duduk rumah melayu kat sini so tak adalah was2 kan. :)

      Delete
  4. Hi tumpang tanya, kedai mkn2 ni halal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, halal. Pemiliknya family Ajek Hassan, penyanyi youtube yg famous tu :)

      Delete