Saturday, July 2, 2011

Kari sotong


Sotong masak kari baba's.. eh tapi tak sure la pakai kari baba's ke kari apa. tp sebab mula2 buat pakai kari baba's, sampai dah lekat nama kat sotong tu hehe..
ni baru beberapa kali beli seafood sejak tinggal di sini, tak sekerap beli ayam dan daging. udang tu biasa beli lah, ada yg jenis raw dan cooked. yg dah masak tu ntah tak brp sedap lak. satu kg antara $12 ke $14 kat supermarket. sila kali dengan duit m'sia cepatt.. sardin pernah beli, tp sekor2 saiz besar ibu jari. ketam ok la mmg mahal, tp rasanya tak semahal udang. iskk..tiba2 rindu lak jalan2 kat pasar tani tgk ikan, ketam dan udang yg fresh, atau sekurang2 bukanlah frozen.. hmm hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri.. sendiri sambung okeh :)

2 comments:

  1. Lama dah tak makan fresh seafood, nak pi pasar jauh sangat

    ReplyDelete
  2. kat sini byk option juga nak cari fresh seafood. tp kena tunggu ada offer jugak la. kalau udang fresh $40/kg mmg tak sanggup la nak beli

    ReplyDelete