Monday, May 14, 2012

Chrysanthemum

Sempena mother's day, supermarket IGA kat sini jual potted Chrysanthemum dgn harga yg sgt murah. so pagi2 isnin lepas cepat2 ke situ nak beli dan mmg agak bertuah sbb lori bunga baru sampai so kamilah yg paling awal beli bunga. beli 2 pasu dulu.. lepas tu transfer masuk pot dan letak di tepi tangga. mmg cantik..sekali tgk mcm bunga plastik aje, tp bila pegang baru tahu bunga betul. warnanya pun kuning dan purple lembut sgt mengancam.. sangat sesuai utk hadiahkan kpd ibu, kan? tp ibu jauh di mata so beli utk diri sendiri lah nampak gayanya :)









10 comments:

  1. Replies
    1. salam..
      betul boleh buat air tp tak sure jenis ni ke tak sbb ada byk jenis. biasa tgk yg kering aje :)

      Delete
  2. cantiknyer... geram tengok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tinie, mmg cantik dan geram sgt tgk :)

      Delete
  3. gile kentang..cantik sgt le kak umi..smp blh pengsan..bunga ni wangi tak agaknya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gile keledek ade tak? hehe.. alamak jgn la sampai pengsan. dah try hidu tp rasanya tak ada bau pun, ntah la kot hidung tersumbat :p

      Delete
  4. Ya Allah... cantik sesangat bunga2 tu semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik kan? bila belek2 tengoklah mcm mana indahnya setiap kelopak tu tersusun..:)

      Delete
  5. Salam Umiyumi.cantiknya bunga chrysanthemum kuning..purplepun cantik jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mama..
      dua2 cantik kan? rasa mcm nak beli semua kaler yg ada tp dua ni lah yg paling cantik :)

      Delete