Tuesday, May 29, 2012

Jalan kaki ke sekolah dan menu daging bakar air asam

Sekali sekala jalan kaki ke sekolah best jugak.. berpeluh2 walaupun cuaca sejuk. jarak dari rumah ke sekolah ialah 1.3 km, sepanjang jalan seronok tgk rumah org. masa balik sorang2 lepas hantar budak2 ni, terserempak sorang uncle dr seremban yg dah menetap kat sini selepas pencen.. ramainya org Msia kat sini hehehe..


baru nak mula.. semangat sikit

tak sampai sekerat jalan dah jalan mcm ni. 

beg tu cuma berisi bekal makanan saja :p

bangga jumpa kereta nasional :)
daging bakar
air asam.. nak abiskan stok bawang dan tomato



10 comments:

  1. daging bakar..bestnye mkn dgn nasi kerabu..

    p/s: kak umi kain nak anta ke add mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh le mkn.. mkn ramai2 lg best

      kain tu nak suruh hantar ke kl. plan biar htr kat adik ipar suruh dia simpan dulu, tp lupa mintak alamat ofis dia. nanti k umi bg yer, nak bg alamat rumah kat kl pun takde worang nanti nak receive :D nak anto ke sini wat pe boleh tenung2 sambil leleh air liur je. hahaha

      Delete
  2. Umi sedappnyaaaa.and HAPPY 11th Anniversary..sorry lambat wish..moga yang terbaik buat Ummi Yumi di berikan oleh A;;ah SWT sentiasa..Aminnnn!! Hug2 from Malaysia:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk lauk simple je hehe

      Amin...tenkiu2 Zu.. *Hugs* rindulah dkt Malaysia dan orang2nya.. :)

      Delete
  3. nyumi33 . cedap . hehehe

    akk jom join GA ni

    http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ain.. tenkiu2.. GA ain ke ni?

      Delete
  4. Replies
    1. terima Qaseh.. kalau dekat boleh ajak makan sekali :)

      Delete
  5. Eh, umi lupa nak wish... Happy belated anniversary! Barakallaulakuma... Moga sentiasa bahagia seperti pengantin baru :))

    Sedapnya daging bakar tu, buat masak lomak sodap tuh...huhuuu...

    Jumpa org seremban! org kg sey tu hehehe... Aussie mmg ramai org Msia kan, terubat jgk rindu nak tgk muka org2 kite ek...hehehe...

    Take care Umi :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu2.. mcm pengantin baru? hikhik.. tenkiu2..

      Marya buatlah daging masak lomak boleh la nak tumpang mkn.
      haa org seremban tu kata mmg dia ada sedara dok kat Peru. oh Marya lah rupanya ya? :)
      mmg la sini ramai org Msia tu yg tak terasa pun dok obersea. :p

      Delete