Thursday, May 17, 2012

Kymba the cat - yg poyo

Mcm nilah keadaannya setiap awal pagi dan petang. selagi tak usap2 dan gosok badannya, selagi tu lah dia tak bergerak dan duduk di depan pc. kat rumah ni dialah jd anak kecik. kalau kita mkn apa, dia minta juga. siap letak 'tangan' kat atas riba kita lagi dgn muka sedih, kadang2 sebiji mcm puss in boots tu.. musim nilah dia pun nak tidur sekali dalam selimut. bayangkan dgn beratnya yg 5kg tu duduk atas perut. maunya bangun pagi kebas satu badan.. he he he..oh ya, pagi tadi suhu paling rendah dicatatkan bulan ini iaitu 7.4C. skrg ni pun suhu 15C.. huu rasa mcm dah winter lah.. hidung pun dah mula berair ni, nak kena telan panadol soluble cepat2lah.. hmm





lama jugaklah dia duduk mcm ni selagi tak layan kehendak dia. sempat snap 20+ shots :p

12 comments:

  1. Eh umi, mcm ada 'free heater' jer time kymba bermanja2 atas badan tu...hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mmg heater lah. tp dia yg dpt heater, kita lak dpt lenguh satu badan. kalu boleh pijak2 ke massage kita tak apa jugak :)

      Delete
  2. Replies
    1. tenkiu2.. (bagi pihak) hehehe <3

      Delete
  3. mauuuu sebab tanya kat US sekali ngan shipping rm250
    boleh ka? hahahahah
    pandai dia duk possing

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa yg US tu mesti nordicware kan? tgk rega dia kat sini perghh.. 2 kali ganda. tp kalau dpt yg tu mesti siang malam buat bundt cake ni hehe.. insyaallah nanti umi p survey tgk ada lagi ke dak nanti umi rembat satu kalu ada.

      kymba tu mmg model catwalk semulajadi hehehe

      Delete
    2. JazakAllah umi jasamu ku kenang ,eh bila umi nak balik?

      Delete
    3. sama2.. balik for good lambat lagi rasanya.. :)

      Delete
  4. As salam Umi,

    Lamanya Marya tak jenjln kat ausie ni...hik3... buka2 je tgk si comel yg gebu ni... Alahai, manja nya dia ye... 5 kg...mak ai... mau patah pinggang duk lama2 atas pewut... leh kurus & ramping kalau mcm ni...hik3... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Marya.. sengaja letak gambar si gebu ni suruh Marya datang hehe.. maunya tak gebu kerjanya makan tido aje. itulah patutnya boleh kurus dan ramping tp makin sesak nafas tu ada le :)

      Delete
  5. Salam Kak,

    Handsome nya si Kymba.
    Bawa dia from Msia ke kucing kat sana?

    -Cha-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Cha,
      Kymba ni girl sebenarnya.. hehehe.. mmg kucing sini. rasanya saiz dia jauh lebih besar dr kucing jantan kat Msia.. :)

      Delete