Thursday, September 27, 2012

Last minute errands

Cepatnya masa berlalu!.. Ada lagi beberapa hari nak balik. Yeayy.. tp masih byk benda yg harus diselesaikan. Pre-order barang semua dah settle dan masukkan dalam kotak. Tinggal nak cari ole2 utk saudara mara dan kawan2 yg dah lama tak jumpa.. dah beli haritu pun rasa belum cukup. coklat lagi, nougat pun kena beli hehe.. oh, sempat beli brg kiriman kakak lg, brg yg sgt special sampai sy pun beli juga utk diri sendiri.. Alhamdulillah bila dah dpt penuhi pesanan orang barulah rasa lega.. utk cool down sikit jom layan gambar bunga-bungaan :D

p/s: terima kasih kpd Hannani dan hubby kerana sudi bertandang ke rumah buruk kami semalam. Harap2 sukalah mkn rosemary chicken, butter rice dgn coleslaw tu ya.. kena pula dgn puding strawberi .. nanti k umi letak gambarnya. Dan di saat2 akhir ni pun ada jemputan mkn malam dan mkn tghari lg di rumah kawan2.. Alhamdulillah.. murah rezeki kami dan moga2 murahlah rezeki tuan rumah. Amin... Dalam masa yg sama nak buat pet delivery juga. kymba ke utara dan mael ke selatan. harap2 diorang eh.. diaekor duduk elok2 lah di rumah org dan jgn nakal2..

bunga $6.5, pasu $5 beli kat sunday market
i loveeeee purple!



semua bunga dah kembang.. kecuali bunga ros. baru sekuntum je kembang


osteospermum







18 comments:

  1. Lawaaaaaaaaaaaa sangat bunga2 kat taman ni.. bunga nuanza pun ada ye.. sejuk tangan.. pandai tanam bunga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... rasanya pokok2 bunga sgt senang hidup kat sini sbb udara kat sini yg sejuk dan nyaman di musim bunga.. kalau summer, tak byk yg berbunga. cuaca pun panas sampai kena siram rumput di halaman supaya tak kering :)

      Delete
  2. cantiknye !! nak petik sejmbak boleh..hias kat rumah..hihi

    ReplyDelete
  3. mashaAllah..cantik la cantik la, sangat cantik la..hehe

    ReplyDelete
  4. canteknya ciptaan Allah.. tenang je rasa.. lepak tepi minum kopi tgk bunga yg berkembang

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom minum kopi.. sambil mkn cekodok hehehe ;)

      Delete
  5. As salam Kak Umi,terima kasih atas layanan k Umi.masakan sume sedap n superbb,terutama nasi tu..kenyang kami.hehe..sebenarnya xpuas borak..sonok dpt jumpa.Insyaallah ada rezeki mana tau kita ketemu lagi ye.geram sgt tgk Kymba,manja betul:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hannani..
      sama2... terima kasih juga sbb sudi dtg jauh2..itulah rasa tak puas berborak lama2. lain kali dtg lagi tau. kebetulan time ni kami pun nak balik, so agak kalut sikit hehe..
      kymba tu tahu sgt kalau ada org minat kat dia tu yg mengada2 lebih hehehe :)

      Delete
  6. Salam Ummi...mula2 komen bunga dulu..aduh cantiknya ummi golek2 saya;) Ummi nak balik ya best kan:) kalau sebelah rumah saya volunteer nak tengok2 kan dua pet comel dan bunga2 ni;)Selamat balik ke mesia,enjoy yr stay,jadi ke nak ke cameron? kalau Ummi nak contact saya kat mesia ke apa ke,nak hantar gambar kymba ke,gambar ummi ke:);) saya ada emailed kat Myn (LG).So selamat terbang ya ummi semoga semuanya selamat:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zu,
      dtglah sini time spring. boleh golek2 atas rumput tgk bunga hehe.. kalau Zu duduk sebelah rumah, bkn takat pet aje, dgn k umi sekali pun mesti nak pergi menyibuk sekali.
      terima kasih.. balik ni nak travel separuh semenanjung. last stop sebelum balik KL nak singgah cameron. Zu pernah stay kat century pines? yg mana best antara century pines dan strawberry park?
      ok, jap lg nak jumpa Kak Mynn.. insyaallah kalau ada kesempatan teringin juga nak jumpa Zu. tak sabar nak balik ni.. rindu malaysia! :D

      Delete
  7. Aslmkum Umi.cantik bunga2 tu....aa yg purple tu mmg cantik.
    slmt pulang bercuti Umi....lama ke cuti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Mama..
      purple tu cantik kan bila tgk close up mcm2 emas pulak warna pollennya tu.
      terima kasih mama.. seronok nk cuti ni. umi cuti 3 minggu insyaallah.

      Delete
  8. oh nak balik sini ke umiyumi? BTW gambar bunga memang sgt cantik, boleh buat wallpaper nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada kat sini dah hehe.. tenkiu2.. nak buat wallpaper ke? :)

      Delete