Wednesday, May 7, 2014

Feel @ home Homestay

Kalau ada rumah cantik macam ni kan best.. jom tengok salah satu homestay di sini. Tak semua homestay serupa, biasanya kita boleh tengok senarai kemudahan yang disediakan dalam iklan dan pilih mengikut citarasa dan bajet masing-masing.

Salah satu perkara yang perlu diketahui ialah biasanya pemilik akan mengenakan bond atau bayaran deposit yang akan dipulangkan apabila rumah ditinggalkan dalam keadaan baik dan tiada barang yang rosak atau hilang.
Deretan pokok bunga ros di halaman

Sudu garfu pisau pun disediakan

Pinggan dan cawan plastik, gelas dan keperluan asas untuk memasak

Mangkuk dan sebagainya

Periuk dan toaster

Nak basuh kain pun boleh

Hiasan minima tetapi cantik

Mug, kopi, gula dan teh

Diisi dengan penuh

Hiasan menarik

Ruang tamu yang sangat selesa dan inviting

Hiasan di dinding meja makan

Dan di dapur


Siling pun cantik

Boleh juga santai di beranda :)

13 comments:

  1. Aslmkum Umi..

    bestkan kalau rumah ada beranda putih gitu....nak pula mengadap garden...sambil minum ptg ambil angin.....santai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Mamasya,
      Betul tu, sebab utama suka duduk sini ialah berkenan dengan berandanya. Kat depan rumah ada, kat belakang pun ada beranda, Tapi nak duduk2 luar sejuklah pulak kena angin dari laut :)

      Delete
  2. Replies
    1. Haah cantik sekali kan Normi? :)

      Delete
  3. cantik betul n dia nyer umah, hiasan brg keperluan mmg lengkap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dana, rasa sejuk dan tenang aje duduk kat sini. Budak-budak pun happy aje dok kat rumah. Semua barang keperluan lengkap hatta tisu kotak pun disediakan di bedside table.. sangat bagus sekali bila tuan rumah ambil berat keselesaan penghuninya :)

      Delete
  4. Nice,simple and cozy.Kat mana ni kat umi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Busselton, kira2 225km dari Perth

      Delete
  5. As Salam, umi. X habis2 hampa berjalan no...
    We mmg Cantik umah tu. ...chek nak beli lah
    ...berangan2 Sat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Cik Mona..
      Tak berjalan aihh.. jauh sangat nak berjalan, kami naik unta la hahaha..
      Tu aa mmg cantik rumah tu, ntah bila dapat beli ni. Pasang angan2 saja la dulu.. :)

      Delete
  6. salam....

    ada website tak homestay ni? thanks akak Umi. Love your blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      Thanks.. :)

      Boleh check homestay kat sini http://www.stayz.com.au/accommodation/wa/south-west/busselton

      Delete
  7. Salam Umi
    Macamana nak booking homestay ni
    apa nama nya
    Tq Umi

    ReplyDelete