Monday, March 31, 2014

Old Perth Road Markets in Bassendean

Sehingga ke hari ini tertanya-tanya tentang status MH370. Dah jadi misteri pula bila serpihan dijumpai tiada kaitan dengan pesawat yang hilang.

Ok jom tengok pasar malam orang kat sini sambil tu boleh cuba ambil gambar suasana waktu malam. Harap maaf kalau kualiti gambar kurang memuaskan ya.

Old Perth Road Markets ini diadakan sebulan sekali di Bassendean. Pasar ini kecil sahaja dan tidak semeriah pasar malam di tempat kita. Bolehlah setakat nak jalan-jalan ke sini kalau bosan duduk kat rumah waktu malam.. :)

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web http://www.oldperthroadmarkets.com.au/

Gerai pertama yang menarik perhatian adalah penerangan tentang Islam

Buku-buku yang ada. Seorang jaga gerai, sorang lagi berjalan sambil berdakwah. Sangat bagus kan?

Gerai barangan dari Italy. Oh ya kat Perth ni pun ramai orang berasal dari sana.

Bassendean train station di seberang jalan

Kedai-kedai turut dibuka untuk memeriahkan suasana

Bangunan yang kelihatan ialah hotel Bassendean

Persembahan nyanyian

Restoran di hotel

Aneka jem dan sos

Cendawan untuk hiasan taman

Buku kanak-kanak

Penulisnya menjual buku tulisan sendiri 

Karya tentang binatang yang terdapat di Australia.. iaitu bandicoot

Salah satu buku tulisan beliau

Gerai produk kecantikan dan penjagaan diri

Menarik sekali

Macarons pun ada

Senarai harga

Gerai kraf di kaki lima jalan

Cantik kan?

6 comments:

  1. menarik gerai yg mula2 tuh kak... tp kt sana masyarakatnyer lebih open tntang islam kan dr negara lain...

    simple, rilex2 je... bantal burung antu tuh omel sgt kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dana.. banyak yang diorang tak tahu pasal Islam.. kat sini ramai juga yang tak ada pegangan agama.

      burung hantu tu bukan bantal, kalau tak silap door stopper (penyendal pintu). mmg comel sgt :)

      Delete
  2. Replies
    1. Best jugak sekali sekala, Normi :)

      Delete
  3. Perth, pukul 7 malam dah sunyi sepi dah he he he.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. duduk kat rumah pun sunyi jugak, jiran2 buat hal sendiri kecuali ada party tu baru la ada dengar bunyi he he he

      Delete