Soto special sebab apa? saja je hehe maybe sebab guna perencah soto yg dtg jauh2 beribu2 km naik kapalterbang nuu.. tu yg tak terasa mcm dok oversea pun. makan pun serupa makan cam Msia je. isk isk isk.. ye la tak semestinya dok oversea ni makan stik atau roast chicken je hari2.. kita masak nasi juga hari2 cuma sini kalau org kaya je kot makan ikan hari2 hahaha...
|
simple je taugeh pun tarak, cuma letak apa yg ada dlm rumah/fridge/garden. cili kicap: cili dr kebun. daun sup/bawang dr kebun juga. posing senget sikit. jgn sengetkan pc yer, gambar yg senget bkn pc atau kepala :D |
|
rempah mak siti dari johor abis org sana komplen rempah ni abis. sori la, sebab dah kena import ke sini :p |
Wah Umi...akak tengok rempah cap Tarbus pun ade..akak memang suka guna rempah ni tapi kat KL ni susah nak jumpe , org OZ pulak senang nak dapat....hehehe..
ReplyDeleteAkak pun suka rempah cap tarbus ya? kat kl mmg tak pernah nampak. ni spesel mak kirimkan dari kampung. kalau buat gulai ikan kering mmg sedapp :)
DeleteSalam umiyumi,
ReplyDeleteSedapnye soto... betul tu dok perantauan tak semestinya mkn ikut style merekakan... sekali-sekala bolehlah... hari2 mmg xlarat lah...hehehe
Salam ukhuwah :)
Salam perkenalan dari umi juga. betul tu, dah kita sejak dulu mkn mcm ni tiba2 nak ubah susah lah. makan western pun mesti dok teringat nasi :p
DeleteUmi ada tanam daun sup ek? camne tanam, dr keratan akar ke? air kena byk ker?
ReplyDeletebiasanya tanam dari keratan akar. masa umi baru pindah sini, pokok sup tu dah ada. tiap2 hari siram sbb skrg musim panas. kurang2 siram sekali. kadang2 tu terlupa siram jugak tp setakat ni ok sgt pokok tu mmg tahan.. daunnya besar2.
Deletesedap nye menyoto...ucu tak pernah guna rempah mak siti (soto) nak kena cari ni..mana acik org duduk obersi nak dapat...
ReplyDeletehehe jgn jeles Ucu, org sini nak mkn soto jugak. jeles org sana mkn sedap2.. :D
Delete