Sunday, November 4, 2012

Hujan air batu di negeri orang

Harini semasa bersiap2 nak keluar ke Bunnings kira2 jam 10 pagi tadi, tiba2 hujan turun.. bukan turun air mcm biasa, tp turun ketulan ais yg kecil. Tak lama pun hujan ais ni turun.. kira2 10 minit dah berhenti dan turun hujan biasa.

Masa hujan ais ni turun suami sy cepat2 alih kereta kat luar masuk ke dalam garaj sbb takut badan kereta kemek2 atau nampak berlubang2. Tp nasib baiklah ais saiz kecil2 aje so kereta tak apa2 cuma kepala dia saja sakit kena timpa ais :p

Jom tengok gambar2 kat bawah..

Subhanallah..






penuh ais :)

yiyi kata nak buat teh o beng

macam garam kasar tp saiz besar2






abaikan rumput yg panjang tu haha






snap pokok jacaranda jiran. pokok kami br nak berbunga

kekwa minum ais harini

kekwa pink 

kekwa oren

amik gambar bunga la pulok



10 comments:

  1. wah!tak sangka ada hujan ais camtu ye..best buat ABC tu..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la dtg sini, bkn takat ABC, cendol, laicikang pun boleh hehehe :D

      Delete
  2. Wah hujan ais.. Nasib baik saiznya kecil.. Sakit juga kalau turunnya seperti hujan lebat.

    Cantik bunga2 dalam entri ni.. Terpesona dengan keindahannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan, walaupun kecil tp kalau turun lebat mmg sakit kalau terkena badan. tak dapat bayang kalau lebih besar, mau ada yg kena masuk spital :p

      bunga2an tu tak brp elok kembangnya sbb sblm ni mungkin tak terjaga sekejap, dah tu kena timpa hujan ais

      Delete
  3. kat alor star aritu ada gak turun hujan batu tapi sekejap ja tak sebanyak ni tapi sempat saya ambik dua tiga ketoi makan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ya ka? lain kali kena tahan ngan baldi pastu boleh buat cendol banyak2 hehehe

      Delete
  4. buat teh o beng best ni...hihi
    biasa ke kejadian ni kat sana? atau jarang2?
    katanya kat Perth x de salji..betul ke?
    cantikkknya pokok jacaranda tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best kak.. ingat nak kutip tp tgk sekejap je bila kena matahari dah cair. next time kena tadah dgn bekas la senang sikit. kejadian ni tak la selalu, tp first time bg kami kat sini. mmg betul sini tak ada salji walaupun ada 4 musim di sini.
      haah cantik sgt pokok jacaranda tu kan. bila semua berbunga nampak jalan kat perumahan ni berseri2 sangat :)

      Delete
  5. wah...menariknya..ketul batu tu sejuk la kan...ais semulajadi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. mmg sejuk syu, mcm ais biasa :)

      Delete