Tuesday, November 20, 2012

Last entry balik kampung Penang

Hari2 terakhir di Penang, kami pujuk hero berdua ni suruh potong rambut. Mentang2 sekolah kat sini tak strict pasal rambut, diorang pun nak simpan rambut panjang. Fikir2 kena juga potong sbb ada yg dah tersilap ingat diorang ni girls.. so sy pun offer potong rambut kat kedai siap cuci lagi.. lgpun nak potong rambut kat perth ni jauh lebih mahal.

Gambar2 seterusnya ialah gambar masakan mak saya.. fevret tuu.. sayur (asam) keladi dan gulai ikan talang kering. Sebelum tu mak sy ada buat gulai udang dan sambal tumis udang dan petai tp tak sempat amik gambar sbb sedar2 pinggan dah licin hahaha..ye la sekali sekala balik rindu masakan mak :)



mcm girl kan?

yiyi siap bisik tanya " is this a he or a she?" dia pon konpius hahaha

geli la tu..

hehehe

lap pulak

abe awe selepas potong rambut

yiyi mcm pelakon korea la pulak

dua beradik

sayur keladi. keladi fresh dr tanjung dawai

sedapppp... terliur dah ni

gulai ikan talang kering

tumis darat ni yg best. sy suka bawang goreng

bye2 penang

lepas ni kemana pulak ya? tungguuu..

11 comments:

  1. dah nak blik ausie ke kak..? btw, comel anak akak~b4 gunting rambut. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. K umi ah balik sini dah, tp cerita balik kg tak habis2 lagi ;) comel ke diorang? bahaya tu nanti kalau diorang tau, gerenti taknak gunting rambut dah hehehe :D

      Delete
  2. wahhh syok2nya gunting rambut dan kena belai2 rambut sambil bersyampoo kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, kalau kita pun suka jugak mcm tu kan..bestt :)

      Delete
  3. waa...panjang nye rambut..apak kimi pon teringin simpan rambut panjang..tp rambut dia curl..kalau panjang dh mcm david arumugam dh..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. david arumugam? hehe orait la tu boleh join alleycats. glamerrr aper.. pheewitt

      Delete
  4. tudiaaaaaaaaaaaa... sayur keladi yang sedap..
    suka gak makan sayur keladi.. tapi bila balik kg je.. sbb mak akan buatkan.. kalau sendiri kat sini, asben tak makan.. nak makan sorang2 mane best kan.. sbb sayur keladi ni kalau wat.. kena seperiuk punya.. haahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul tu kak, sayur keladi ni kena buat seperiuk dan mesti ada geng mkn baru sedapp.. umi pun tunggu mak umi masak jugak, kalau masak sendiri takut tak sedap ha ha :D

      Delete
  5. salam umi, amboiii sayuq keladi n gulai ikan masin....perhhhh kombinasi yg baik, sayuq keladi tu biaqqq pedaihhhh n gulai ikan tu lemak masin...2 -3 pinggang pun boleh!..eeehh..orang perth reti ka lagi makan sayuq keladi????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mona,
      dua2 ni tak boleh masak sekali dalam satu masa satgi pengsan tak tau nak mkn yg mana. ehh org perth mesti la pandai mkn.. cuma rindu kat sini tak jumpa la ulam2 kampung.. mcm selom ka.. rinduu tauu :D

      Delete


  6. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete