Wednesday, November 14, 2012

Makan2 @ Restoran Kapitan

Salam Maal Hijrah kepada kawan2 dan semua pembaca.. Sekejap saja masa berlalu dah tahun baru kan? Seronoklah pada yg dpt balik bercuti sempena cuti umum deepavali dan maal hijrah ni kan. Bg kami di sini tak terasa sgt 'demam' cuti tu maklumlah kat sini tak cuti pun. Minggu ni pun agak sibuk jd 'tourist guide' dkt kawan sy yg dtg melawat kami di sini. Bayangkan berjumpa selepas 20 tahun! :)

Jom layan cerita jjcm kali ini pulak. Sblm ni ada terbaca yang ayam tandoori kat restoran ni sedap, so apa lagi balik kg mestilah kena try kan? Tambah2 restoran ni buka 24 jam. Kalau lapar tgh2 mlm pun tiada masalah.

Alamat restoran:
89-G, Persiaran Bayan Indah, Bayan Lepas, Penang 11900, Malaysia. (bertentang dengan Queensbay Mall)
bila upload gambar ni baru perasan poster kat dinding hehehe


ini tandoori claypot. jenuh nak abiskan

ayam tandoori dan roti naan

ni pulak beriani tandoori

close up.. ada yg dah menitik air liur tak? 

gambar mana yang lebih elok, yang ini (A) ke

atau yang ini? (B)

ramai juga time ni ya..

8 comments:

  1. Femes resto ni kan
    Hari gi penang ingat nak pi
    Tp x sempat...
    Katanya roti nan Kat sini spevial :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg femes, kak. Kat penang ada 2 restoran ni, satu kat town dan satu kat queensbay. bila dengar sedap tu yg kena pergi. tak pe bila2 dtg penang kena try mkn kat sini :)

      Delete
  2. selalu gak pi situ sbb dekat ngan umah....tandoori cheese nan dia sedap...kami kalau pi situ makan cheese nan ngan tandoori ja...mmg dap....he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo cheese nan? menarik tu, tak pernah try lagi. rasa mcm nak terbang balik sekarang juga hehehe

      Delete
  3. umi...susu baby lepas tak bawak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lepas, dgn syarat baby tu travel bersama2. cuma kalau saja2 dtg sini bw susu utk org kirim ke.. dia tak lepas lah. :)
      asingkan beg/kotak yg ada food sbb nanti dia akan tanya dan check. so bila time check nanti, tunjuk beg yg ada food saja.

      Delete
  4. Tq dear!!!dah baca immig aussie n it stated mcm tu tapi bila ada yg confident cakap takboleh itu yang saspeng tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Immi mmg strict sikit tak bg bawa produk berasaskan daging atau tenusu dari Malaysia sbb takut bw penyakit kuku dan mulut ke sini. Tapi susu utk budak mmg tak mengapa. Kawan yg baru balik ke Malaysia harini pun ada bw susu tepung utk anaknya umur 4 thn dan tak kena tahan pun, asalkan kena declare dan budak tu pun ada sekali. Insyaallah tak ada masalah. Jgn risau ok :D

      Delete