Sunday, November 24, 2013

Coconut shake dan produk gourmet garden

Musim-musim panas ni memang sedap kalau dapat minum air tebu atau kelapa. Kelapa fresh yang diimport dari Thailand memang senang diiperolehi tapi setakat ni air tebu cuma ada yang dalam tin ajelah. Bila dapat air kelapa, apa lagi terus buat coconut shake. Lagipun masa nilah nak guna milkshake maker :)

Produk gourmet garden ni pula sangat memudahkan kerja-kerja dapur. Bila nak pakai, cuma picit aje dari tiub. Saya terbeli baru-baru ni bila tengok dapat buku resepi percuma dengan pembelian dua produk ini. Sebelum ni tengok tak beli pun, tapi sebab dah dapat buku resepi terus beli :p

Nota:
Alhamdulillah tetamu kami selamat sampai ke Perth. Jadinya minggu ni agak sibuk jadi pemandu pelancong Bila ada masa terluang saja boleh update blog, bergantung kepada keadaan..
Coconut shake

Letak banyak aiskrim vanilla

Sejuk dan menyegarkan :)

Milkshake maker yang sangat berguna

Gourmet garden: pes bawang putih dan halia
Halal



Buku resepi percuma dengan pembelian dua produk jenama ini
Oklah tu kan, dah cuba memang senang sangat tak payah tumbuk2 dah :)

8 comments:

  1. umi,

    berkenan tgk paper straw tu.......berlambak ye kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berlambak2 dan bersepah2 Dini.. hehehe.. kat sini mmg murah, tp kalau convert ke RM telan air liur jugaklah :p

      Delete
  2. waaa.. bestnya.. jelesss...kalau ada kat malaysia ni confirm mahal gila..sabo je la T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat Msia malam2 boleh cari bawang kat kedai runcit. Kat sini kedai tutup awal, supermarket tutup 9 malam.

      Delete
  3. Replies
    1. Sepupu2 k umi dan family termasuk mak saudara sekali.. meriah! Diorang dah balik ni, tunggu mak k umi dan adik & family pulak sampai esok :)

      Delete
  4. My fav ni. Terutama utk org mcm akak yg malas nak mengupas, memotong n menumbuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak, sangat menjimatkan masa dan tenaga :)

      Delete