Thursday, January 19, 2012

Scones

Kali ni buat scones untuk breakfast. pakai premix aje sbb malas nak sukat2.. yg penting, cepat disediakan untuk bfast atau sesuai juga untuk minum petang. sblm ni sy pernah buat siap letak kismis dan ceri tapi budak berambut berus tak nak makan so buat yg plain camnilah..


sama mcm kat kotak tak? kira bole la kan..letak jam je.. krim tak letak, takut gemuk. ha ha ha.. mmg mengenyangkan. masa makan tu imagine ala2 dok kat kedai teh kat cameron.. fuhh
ni pulak chicken soup yang nak tumpang sekaki kat sini. chicken soup ni dimakan dgn garlic bread. sedapp.. sampai terpaksa buat dua hari berturut2 atas permintaan.. Resepi chicken soup sy refer kat blog Kak Madiha di sini : http://mamawandiha.blogspot.com/2011/12/creamy-chicken-soup-yang-diganding.html

4 comments:

  1. sedapnya makan scone pagi2 ni akak..heheh..buat singgahan di pagi hari dulu yer kak

    ReplyDelete
  2. Hai Jiej, betul tu mmg sedap kalau makan panas2. terima kasih sudi singgah sini ya :)

    ReplyDelete
  3. Teringat semasa akak bekerja d Cameron dulu,selalu buat scones sendiri jugak esp. cheese scones sebab akak selalu dapat strawberry jam for free..hehehe...Tapi kalau makan kat hotel, chalets tau kedai kat Cameron tu harganya...wow..like a ' bomb shell ', padahal modal bahan nak buat tak seberapa kan..

    ReplyDelete
  4. Wow sedapnya cheese scones. tapi betul la harga scones kat kedai cameron mahal sgt, rasa mcm nak buka kedai pulak kat situ hehehe. haritu kalau tak silap dgr ada bakery melayu kat tanah rata tp tak tahu kat mana. yg paling best ialah makan makanan panas2 waktu malam kat sana.. fuhh

    ReplyDelete