Wednesday, June 26, 2013

Dessert dan makan-makan

Baru-baru ni jemput kenalan baru datang ke rumah untuk makan-makan. Tema hidangan kali ini ialah nasi kandar, sebab tu ada menu daging masak itam. Ini adalah kali kedua buat daging masak itam dalam seminggu.. Perghh.. Kali pertama kena cuba dulu, kalau ok barulah boleh jamu tetamu kan? Selain dari itu ada buat kari ayam dan sayur kubis goreng. Ingatkan nak cari bendi tapi tak jumpa pula yang fresh. Yang ada cuma bendi frozen :p

Untuk hidangan pencuci mulut, saya serba salah nak buat puding milo ke atau strawberi. Asyik-asyik dua jenis ni, tapi apakan daya itulah kegemaran anak-anak. Akhir sekali saya buat dua-dua sekali, jadilah puding milo + strawberi = milori? hehehe
Kali ni puding dalam gelas, cantik sikit

Lepas tu hias dengan strawberi.. senang aje kan

Cupcake dibawa oleh tetamu

Hidangan dari kami untuk tetamu hari itu :)

8 comments:

  1. Replies
    1. Semuanya sedap2 belaka kan Normi? ;)

      Delete
  2. oowhhhh cantik pulak puding milo+stoberi tuh.....terliuq cheqqqqq umiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik sebab letak dalam gelas je tu Dini.. Jemputle dtg ke rumah boleh makan2 :)

      Delete
  3. Selalu akak beli bahan kek dan pudinh ni di mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kat asian/oriental grocery stores. Kat broadway shopping centre dkt2 UWA tu ada kedai kongs.. Byk brg dr Asia esp msia jual kat situ. Serbuk agar2, esen vanilla, tepung kek segera pun ader. K umi pernah beli tepung kek pandan, mmg sedaplah.

      Delete