Sunday, June 23, 2013

Stainless Steel & Gold Plated Serving Tray dari Italy

Satu lagi barang yang dibeli dari Sunday Market, iaitu tray dari Italy. Tray Stainless Steel 18/10 ini saya beli dari tuannya sendiri yang berasal dari Italy dan dibawa ke sini semasa mereka berhijrah dari sana. Ada sejarahnya tu kan?

Saya tertarik dengan corak bunga dan juga pemegang warna emas. Tak pasti apa material pemegang tersebut. Apapun suka dengan warna emas yang terdapat di daun dan bunganya.

Saya cuba cari lagi maklumat tentang tray ini dan ada penjual yang menjualnya dengan harga minima $40 sehingga ke $100!
Sampai aje kat rumah anak saya terus basuh tray ni

Corak bunga dan daun-daun

Pemegang warna emas

Cop pembuat

Terpakai, tapi masih elok lagi

10 comments:

  1. mcm baru je lg kak... cantik lak tu corak2 nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah nampak baru lagi kan Dana :)

      Delete
  2. waa bestnyer kalau dapat brg murah..cantik gak dulang tu..kak stay kat sana belajar ke kerja?sy baru terjah blog kak nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Sarah. Kebetulan kalau bernasib baik aje baru terjumpa barang yang kita suka dan dijual murah2 hehehe

      Delete
  3. Salam..kak klu cheese seketul 2 cna bpe ek?mhl tk ongkos pos nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Suha,
      Cheese jenis apa tu? Pos dr sini ke Msia mmg agak mahal. Utk parcel kurang dari 500gm, kosnya $12.45 atau kira2 RM37+ (air mail)

      Delete