Monday, April 28, 2014

Satay.. satay...

Memandangkan tak kenyang makan satay kat kedai haritu, terpaksalah buat sendiri. Lagipun kos beli bahan mentah tak mahal mana dan boleh makan sampai kenyang.. Senang-senang je boleh makan satay untuk dinner sampai lunch esoknya pun tak habis-habis. Maunya tak habis bila buat saiz besar-besar makan dua cucuk pun dah kenyang :p

Kalau sesiapa yang teringin satay lepas ni pegi cari satay ok? Kat tempat kita memang mewah dengan makanan, kat pasar malam pun senang cari.. tak macam kat sini ;)

p/s: Tetiba teringat satay station dengan mi rebus yang sedap tu, satay kajang hj samuri dan satay kat simpang 4 depan menara celcom tu ;)
Jom bakar satay

Kambing bakar pun ada ni :)

Satay ayam lengkap dengan ketupat nasi, timun dan kuah kacang segera

Satay daging dan ayam

12 comments:

  1. Aiii kak umi,itu size satay dapat secucuk kenyang sampai pagi esok.besar mengalahkan satay kajang ni.hihihihi.

    Apapun,sedapnya! T _ T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sendiri camtu la kan, boleh buat saiz besar-besar. Tu yang kenyang hehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. Satay mesti la sedap kan Normi? :)

      Delete
  3. sate samuri dah...sate station dah...sate simpang 4 tu belum lg

    sate willy kene try jugak nnti kak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sate willy tu kat mana? nak kena cari nih hehehe..

      kat simpang 4 tu selain sate ada macam2 menu termasuklah western. sedap juga :)

      Delete
  4. aduh besarnyer seketul tuh kak... mmg puas hati kalu dpt mkn seketul dua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dana, tambah2 ada ketupat nasi pula.. hmm kenyang sangat :D

      Delete
  5. Replies
    1. Boleh niaga ke Nekcik? Agak2 secucuk nak jual berapa dollar tu hihihi

      Delete