Sunday, June 15, 2014

Jalan-jalan Albany: Emu Beach Holiday Park - Chalet

Kiranya dah lebih sebulan kami ke Albany, WA tapi tak sempat nak update di blog kerana banyak gambar yang perlu diedit terlebih dahulu. Maklumlah semuanya gambar bersaiz besar.

Kami ke sana kerana melayan hobi grand masterchef yang ingin memancing ikan salmon. Sayang sekali tak berjaya mendapat salmon.. cuma dapat ikan tailor. Kecewa jadinya tapi sekurang-kurangnya sampai jugak ke Albany walaupun sekali.. cukuplah kan? ;)

Jarak perjalanan dari Perth ke Albany ialah sejauh kira-kira 420km dan mengambil masa hampir 5 jam berkereta melalui Albany Highyway. Kami ke sana pada hari Jumaat dan kembali ke rumah pada hari Ahad. Agak singkat dan meletihkan apabila berada dalam tempoh yang lama dalam perjalanan. Namun begitu kami sempat juga melawat beberapa tempat menarik di sana.

Di Albany, kami telah tinggal sementara waktu di Emu Beach Holiday Park. Boleh rujuk laman webnya di SINI.
Alamat: 8 Medcalf Parade, Albany WA 6330
email: info@emubeach.com

Terlihat pelangi dalam perjalanan. Inilah rupanya Albany Highway

Sampai Albany pada waktu malam. Ini bilik utama

Perabot dalam bilik

Ruang dapur bersekali ruang tamu

Bilik kedua.. kami tinggal di chalet saiz sederhana

Lengkap dengan peti ais, microwave dan peralatan memasak. TV letak atas peti ais pulak :p

Dapur kecil aje

Cuma ada satu sofa

Meja makan untuk 4 orang

Lanskap depan chalet

Ada patung hiasan seperti gajah ini, angsa

dan pasangan romantis? :p

Chalet saiz sederhana

Meja dan kerusi disediakan di beranda :)

4 comments:

  1. Replies
    1. Kalau rindu kena pergi lagi ke sanalah kan, kan? :)

      Delete
    2. Rindunya albany..chalet ni satu mlm brp yer?. cantik...dulu pegi albany stay kat backpackers hostel je..sbb percutian bajet..hehe

      Delete
    3. Yang ini medium chalet dengan 2 bilik, Eileena. Rate boleh check kat website, mungkin berbeza mengikut season. Rate sekarang satu malam $190..

      Delete