Satu jenis biskut yang berjaya dibuat ialah biskut kacang. Tak boleh panggil biskut mazola sebab tak pakai minyak jagung jenama mazola. Susah juga mencari minyak jagung ni, akhirnya terjumpa minyak jagung dari korea. Oklah tu kan.. rasanya pun sedap, walaupun rupanya tak berapa cantik :p
Ayam goreng kicap |
Sup kambing |
Biskut kacang first batch |
Yang ni cantik sikit |
Minyak jagung dari korea |
Aslmkum Umi
ReplyDeletedah lama tak buat biskut kcg.
kat sana susah dpt minyak jagung ya,kalau di Egypt byk dijual minyak jagung....guna utk masak seharian selain minyak sunflower.
Waalaikumsalam Mamasya,
DeleteUmi pun tak perasan pulak susah nak cari minyak jagung.. kebetulan dah nak pakai baru terperasan. Kat sini banyak minyak zaitun, sunflower, canola, peanut oil pun ada. Minyak kelapa sawit pulak dilabel sebagai vegetable oil. :)