Tuesday, August 20, 2013

Nannup Flower and garden Festival 2013 - Part 2

Sambungan cerita dan gambar-gambar. Bukannya senang nak ke sini, boleh juga kongsi pengalaman melalui gambar kan? Pekan ni kecil aje tapi hampir semua tempat strategik di pekan ini digunakan untuk aktiviti semasa festival.
Gerai jualan

Tak lepaskan peluang beli produk dari gerai ini

Skaf dan beg

Papan maklumat

Gerai tempatan menjual produk buah zaitun

Beg ke pasar dan pinggan

Face painting

Apron dan sebagainya.. kraf jahitan

Seronok dapat beli ni.. 

Saya suka gerai ni

Pinggan teh bertingkat dibuat dari piring dan cawan lama

Crochet untuk digantung

Pisau menghidang kek, talam dll

Gerai menjual buah-buahan yang dikeringkan

Produk lavender

Krim, balm dan sebagainya

Kraf lagi

Flower pot boy ;)

Pokok strawberi dan herba untuk dijual

Daffodil

Gerai bunga

Basikal yang dihias cantik

papan tanda festival

Kenangan di sini

Mengunjungi sebuah rumah khas untuk jualan dan pameran patchwork quilt

Antara barangan yang dipamerkan

Teddy bear

Produk tempatan

Sangat menarik

Bergambar dengan wishing well

6 comments:

  1. alahai bestnyer kak.... pinggan tingkat tu msti murah kt sana cantik lak tu...

    selamat hari raya kak, maaf lwt ucap maklum dana cuti raya tak online pastu bile msk keje blog lak bt hal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinggan tu kiranya agak mahal juga. Kadang2 event mcm ni biasalah kan, sbb diorang tahu pelancong akan dtg. Tp sempat juga k umi rembat satu hehehe..

      Selamat hari raya juga buat Dana sekeluarga. Tak mengapa, faham sgt suasana raya di tempat kita. Kalau k umi kat sana time ni mmg dok mengabihkan kuih raya dan pegi open house.. perghh :)

      Delete
  2. Replies
    1. Mmg best jalan2 tmpt org, Cik Nor :)

      Delete
  3. kak umi beli apa kat lavender farm tuh. Meriah lah. Farah sukalah produk lavender. sabun mesti ada kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. K umi beli souvenir mcm tea cosy dan oven mitten. Produk lavender yg beli kali ni bantal lavender, massage oil dan foot soak. Mcm menarik sgt. Sabun pun ada tp tak beli sbb sabun masih ada kat rumah :D

      Delete