Dua orang kawan saya datang ke rumah hujung minggu yang lalu. Seorang berasal dari Bali dan seorang lagi dari Zimbabwe. Kami kerap berjumpa untuk makan tengahari bersama. Kali ni saya ajak mereka datang untuk makan ketupat dan satay.
Ceria sekali bila dapat berjumpa :)
Puding laici dangdut resepi chef hanieliza sebagai pencuci mulut
Kebetulan dah bakar satay, buat jagung bakar sekali
Selamat hari raya dan maaf zahir batin buat Kak.. Cemana raya, byk ke akk masak? Oh ya jagung tu umi beli kat Manning's farmers market. Geram betul tgk saiz yg besar2, termasuklah strawberi.. Tp cari figs xjumpa pulak :)
wah..bestnya..:)
ReplyDeleteMmg best Normi :)
Deletemeiah dengan kunjungan kawan ye.. :)
ReplyDeleteselamat hari raya.. maaf zahir batin umi.. :)
Mmg tak kurang meriah raya kat sini.. ;)
DeleteSelamat hari raya dan maaf zahir batin juga buat akak sekeluarga :)
jagung bakar.. wah mesti sedap. selamat hari raya. maaf zahir batin buat kak umi n family. rindu perthhhh
ReplyDeleteSelamat hari raya dan maaf zahir batin juga buat Farah & keluarga.
DeleteSedap mkn jagung bakar ni sebab bukan selalu dpt buat
Selamat Hari Raya sis. Maaf zahir n batin :)
ReplyDeleteSelamat hari raya dan maaf zahir batin buat Kak.. Cemana raya, byk ke akk masak?
DeleteOh ya jagung tu umi beli kat Manning's farmers market. Geram betul tgk saiz yg besar2, termasuklah strawberi.. Tp cari figs xjumpa pulak :)
umi, akak beli dried figs bukan fresh punye. Kat kedai organic. Fresh nye belum ada lagi.
ReplyDeleteLast week ada nmpk jagung tu, tp tak beli. Maybe this Saturday kalau ada lagi.
Ohh dried figs rupanya patutla cari tak jumpa yg fresh hehe.. itulah umi pelik sbb rasanya bkn musim skrg ni. :)
Delete