Tuesday, February 12, 2013

The Basement Cafe @ Curtin University, Bentley

Salah satu kafe halal yang terletak di universiti. Apa yang menariknya ialah banyak kemudahan disediakan untuk pelajar2 muslim di universiti2 di sini. Selain dari kafe, kemudahan surau turut disediakan.

Alamatnya:
The Basement Cafe
Building 204, Engineering Precinct
Curtin University
Kent Street, Bentley
WA 6102

Opening hours:
8.30am-3.30pm Monday to Thursday
8.30am-3.00pm Friday (during semester)
Phone: (08) 9266 7558

The newly renovated Basement can be found at the bottom of the engineering building at the southern end of campus. Now boasting "Halal" certification, The Basement is your one stop shop for delicious burgers, kebabs, fries, hot dogs, coffee and much much more!!


Kafe ni telah lama ada tapi ditutup selama 6 bulan untuk pengubahsuaian






Menu dan harga.. kalau jadi ahli persatuan (guild) boleh beli dengan harga diskaun
Pizza, pie, sandwich, sushi pun ader
Saya beli 3 pie steak and cheese untuk budak2
Seating kat luar, musim panas.. sekarang semester break jadi tak ramai orang
seronok kan dapat lepak2 macam ni


Kebab pun ada

Jom makan


Cantik design kat dinding. Sy suka seat mcm ni.

Menu nasi, lamb, nasi goreng, lasagna dan chicken wings pun ader

13 comments:

  1. bagus nya curtin, uni saya makanan halal pon susah, makan vegie je, kalau dtg tassie, paling famous scallop pie dia, wajib pergi, memang sedap sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scallop pie? bunyinya pun dah sedap. kat sini pun byk sgt pie sampai tak tau nak pilih.

      Yg bagusnya bkn setakat ada halal cafe, vegetarian cafe pun ada. :)

      Delete
  2. Bagusnya Kak Ummi, kalau ada kantin jual Halal mcm gini kat Uni husband, malas masak suruh tapau aje bawak balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu la pasal, kalau ada mcm ni senanglah tak payah masak hari2 kan.. main order aje :)

      Delete
  3. Replies
    1. yg mana satu nampak paling sedap normi? :)

      Delete
  4. bersih dan sedap..mmg best nampaknya..halal lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bersih dan boleh tahan sedap. tp mi goreng dia takleh challenge mi goreng mamak. Chef yg masak tu pun org melayu :D

      Delete
  5. time cuti sem buka jugak ke? kadang tu lapar tp malas nak gi tengok buka ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa Safwan tak bgtau ke.. bkn ke dia shareholder cafe ni hehe.. Oh ya kafe ni baru buka semula isnin lepas :)

      Delete
    2. hohoho... kalau shareholder takdelah saya penat2 tiap hari bawa bekal. hehehe...

      Delete
    3. trylah pegi nanti, kebab pun ada jugak tp tak try lagi. dah mkn nasi goreng boleh tahan sedap. tp mi goreng tak sedap langsung :p chicken and chips pun ada..

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete