Tuesday, February 26, 2013

Bubur Pulut Hitam Durian

Hari Ahad lepas beli durian, tak banyak pun cuma sebiji pun dah cukup sebab durian siam tu besar saiznya. Tunggu malam sikit baru belah nak makan sbb durian ni durian frozen kenalah tunggu cair dulu. Itu pun masa belah isi didalamnya masih sejuk macam ais, makan pun sebijik cam mkn aiskrim durian!

Durian yg beli sebelum ni manis sgt tak mcm yg baru beli
Bila dah try, frustlah pulak. Bukan setakat sejuk, tawar pulak tu. Haiyaa.. so nak habiskan mmg tak boleh. Daripada dibuang saja, terus timbul idea nak buat bubur pulut hitam durian ni. Bukan setakat habis, periuk pun licin! Skrg ni masih terliur bila teringat, so weekend ni kalau rajin kena cari durian lagi ler nampak gayanya :D
Sedapnya...

Mmg feeling habis la.. manis bubur campur durian ni :)

10 comments:

  1. ouih bubur durian pulut hitam ek....teman memang suka.....durian sedap puluthitam pun sedap.... tak dapat durian yang fresh ek? hari tu masa p Northbridge kita ada nampak yang fresh, tapi takpalah, frozen pun boleh kan... buat bubur deghoyan pun sedap jugak untuk breaky...alahai, teman pun nak kena cari durian gak ni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Durian mcm ni la yg Alin tgk tu.. nampak fresh, sebenarnya dah duduk dalam freezer.. tgk kulit ok, tp isi dalam mcm ais lagi. kalau dia tak buat frozen camtu mmg tak sempat sampai sini la :p
      Perghh buat bubur deghoyan utk bfast tu kelasslah eh jgn mkn durian panas tu baru baik demam tak elok hehehe

      Delete
  2. salam kak umi...nampak sedap sangat bubur pulut itam campur durian....nti nak try buat la...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sya,
      Try lah buat mmg sedap sgt siap bertambah2 lg mknnya :D

      Delete
  3. patutla ada org cakap nak makan pulut hitam. agaknyer teringin lepas tgk entry ni. hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ada org teringin yer.. hehehe.. so cmn dah buat ke bubur pulut hitam ni? :)

      Delete