Monday, February 4, 2013

Mi kari....... ketammmm!!!

Menu ketam lagi.. jangan ada yg sakit mata dah la ya.. :p

Kepada sesiapa yang berminat untuk kirim beli alatulis tu, bolehlah email saya dan bgtau yg mana satu anda nak, ok? Saya cuba cari kat kedai kalau2 ada stok lagi. Untuk yang betul2 berminat dan serius saja sbb perlu convert harga ke RM, dan kos pos lagi (sampul + stamp). Sy cuma tolong belikan aje dan bergantung pd kelapangan nanti baru boleh ke pejabat pos dsb. So kalau itu ok bg anda, boleh hubungi saya.

Jom layan gambar!
Edisi tanpa ketam

Dan dengan ketam

14 comments:

  1. Replies
    1. Haa apa lagi boleh la tangkap ketam kat pasar masak mi kari ;)

      Delete
  2. kak umi, kat perth boleh makan lagi ye ketam?
    kat melbourne, gov dh keluarkn warning utk avoid ketam. nk crabbing boleh, tapi diadvice utk x makan sebab ada bacteria infection.
    Nasib minggu lepas dapat jugak beli ketam n masak sambal goreng. tengah2 makan tu tengok news, dia bgtau laut tcemar. 2 3 hari lepas tu, keluar pulak news yarra river pun dh ada bacteria infection. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurulizzahz,
      Kat sini tak ada makluman apa2. Rasanya ketam kat sini ok kot. Takut juga dengar pasal bacteria infection tu ye lah kalau air laut tercemar mmg takut sgt nak mkn seafood ni.

      Delete
  3. Replies
    1. Tenkiu normi, mi kari kan sedap kalau tambah ketam makin umpphh la :)

      Delete
  4. sedapnya kak umi...penuh satu pinggan ngan ketam..hehe..pagi2 ni terus lapar bila tgk blog kak umi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi2 sedap dapat mkn mi kari kan? k umi pun dah rindu mkn roti canai dan nasi lemak pagi2.. :p

      Delete
  5. wow nampak macam ketam tu tengah makan mi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. ketam tu tengah makan mi lah tu :D

      Delete
  6. ya allah...mcm ketam tu hidup jer atas mangkuk tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sekali tengok mcm ngeri pun ada kan? :p

      Delete