Wednesday, April 17, 2013

Ayam BBQ

Dah lama tak makan ayam bbq, asyik2 buat ayam goreng, ayam masak merah, masak kicap, paprik, sup ayam sampai dah habis menu ayam dan tengok ayam pun dah naik pening. Kemudian barulah terfikir nak buat BBQ ni .. so apa lagi petang semalam bertungkus-lumus hampir setengah jam nak menghasilkan bara api, barulah dapat bakar ayam ni. Sementara tu asap pun dah mungkin dah sampai ke rumah jiran hehehe.. Hasilnya sangat berbaloi ... sedap hingga menjilat jari!
Bukan takat bara, dah berapi pulak

Suka tengok gambar api yang menyambar dek kena lemak ayam yang menitis

Sampai naik rentung haa

Tapi saya sukaa...

Alang-alang dah pakai dapur bbq, terus bakar hash brown sekali

12 comments:

  1. Seronoknya
    Anak2 akak mmg fav bbq ni
    Sebab suka main api kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, seronok bila dapat tengok api ni..kita pulak seronok sbb dapat mkn sedap hehehe

      Delete
  2. bbq tuh mmg menyelerakan . boleh courier ke sini ? heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee, nak courier tu boleh. takut sampai nanti taktau ape ghupenye hehehe

      Delete
  3. wah sdapnya..hash brown tu best kan ummi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap Normi, sampai menjilat jari :)

      Delete
  4. alahai terliur2 nengok ayam bbq akak tuh, nk bt bbq kt umah mmg tidak lah, udahla duk apartment kalu umah bwh takpe lah... tp syoknyer kalu dpt berbbq kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah susah tu nak BBQ kat apartment. lainlah kalau balkoni luas kan, dah tu asap masuk rumah jiran pulak hehehe.. nk bbq kat taman pun mana ada tempat bbq kan? berbeza sungguh kat sini diorang sediakan tempat bbq percuma kat taman2 awam. amacam Dana datang jalan2 sinilah kita bbq belakang rumah nak tak?

      Delete
  5. yang hashbrown bakar tu festime nampak..
    sure wangi sangat time bakor tu kan.. sedap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, kami pun first time buat. mula2 takut jugak kalau hancur atas gril tapi so far so good, lagi cepat masak dan lebih sedap. mmg wangi sbb macam2 bau ada, ayam, daging dan hash brown :D

      Delete