Tuesday, April 30, 2013

The Old Cheese Factory - Balingup

Mulanya saya ingatkan yang ini galeri atau muzium pembuatan cheese. Rupa-rupanya sudah menjadi galeri menjual barangan seni dan kraftangan. Jom kita tengok apa yang ada di sini.
Bahagian depan.. bila masuk dalam rupa-rupanya sangat luas

Mesin penimbang

Kraf pottery

Pottery lagi

Rambang mata melihatnya.. tapi saya terperasan satu barang yang saya minat kat sini. Ada sesiapa yang dapat meneka? Hantarkan email beserta jawapan anda (boleh juga bulatkan jawapan dalam gambar dan hantarkan gambar) ke email address saya: pandorra_75@yahoo.com. Orang pertama yang berjaya meneka akan mendapat hadiah dari saya. Tarikh tutup penyertaan ialah pada jam 8.00 malam, hari Khamis 02.05.2013 ;)

Sayang betul tak ingat nak beli tea towel kat sini

Kraf dari kayu

Kraf kayu dan lukisan

Produk jem dan sebagainya

Comel kan bekas menyimpan kentang dan bawang ini?

Fridge magnet - saya cuma beli FM kedai ini

Macam-macam lagi hiasan

Patung kucing dan binatang lain yg comel, sesuai untuk taman

Poskad dan hiasan untuk digantung

Baju untuk kanak-kanak pun ada

Pening kepala nak memilih mana yang berkenan :)

10 comments:

  1. assalam ummi...
    bestnye.. macam2 ada.. mmg rambang mata.. setiap gambar yg akak tengok ni teringat game yg cari barang tersembunyi.. hehehe.. mmg camne ler game nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Kak,
      Haa sebijik kan cam cari barang tersembunyi? Sebab kena tenung lama2 baru la boleh nampak, susah nak cari mana yang berkenan :)

      Delete
  2. Cantiknya
    Pottery tu....rambang Mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik2 Kak, tapi kalau beli satu aje tak cukup. Kurang2 kena beli 2-3 atau satu set sebab corak bunganya sama :D

      Delete
  3. Replies
    1. Semuanya cantik2 sekali, sha dhira :)

      Delete
  4. Umi,

    apa khabar? amboi sakan bercuti ya....hehheh...cuti sekolah ek sekarang kat sana?

    saya suka betul dgn bekas letak bawang dan kentang tu,.....sangat menawan walaupun simple....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khabar baik..Alhamdulillah..
      Dini pun apa kurangnya, balik kampung dpt mkn sedap2 kat bekwoh lagi tu.. ;)

      skrg tgh cuti sekolah 2 minggu. minggu depan dah start sekolah balik. pegi bercuti 3 hari aje tp sempat melawat mcm2 tempat. cantik kan bekas bawang dan kentang tu? terlupa nak tengok harga. harap2 dapat pegi next time belum puas tengok macam2 yg ada kat situ :D

      Delete
  5. xthu nak plih..semua minat..haha

    ReplyDelete