Tuesday, July 3, 2012

Daging masak karipole

Harini boleh masukkan special entry pasal daging masak karipole ni. rasanya sebutannya karapole camtula sbb dulu2 kat kampung ada jiran india. kadang2 kami singkatkan panggil daun pole aje.. tapi lebih senang panggil daun kari lah kan. resepi ni tokdin yg bagi. kalau nak feeling2 makan masakan tokdin, mesti nak makan menu ni. tapi kalau saya masak, tak sedap. kena suruh org lain masak baru sedap. so grand masterchef telah dipertanggungjawabkan untuk memasak menu ni.. fuhh.. mmg selera sungguh mkn ni 2-3 hari pun tak apa. (ada org kata makan masakan air tangan sendiri ni tak sesedap mkn masakan org betul ke he he he)

rahsia berbau wangi.. tumis daun pandan dulu ;)

jemput makan dengan nasi panas2
bila kenyang, tido kerekot mcm ni.. zzzz

4 comments:

  1. Terbaik :)

    Rindu kat Kymba gedik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kymba mmg sgt gedik. musim sejuk mcm ni suka sgt org peluk dan dukung dia :)

      Delete
  2. terliur tgk masakan kak Umi waktu tgh pose nih..kymba pun join makan daging karipole ye..kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah rajinnya puasa. baguss baguss :) time2 pose ni mmg best tgk makanan sedap2. kymba tu cam biasa la kdg2 kita mkn apa yg dia bau cam sedap dia akan mintak sikit. daging ni dia tak mkn, tp kalau mkn ayam goreng dia pernah mintak. :D

      Delete