Thursday, July 12, 2012

Ibra's Kebabs - Karawara

Nak mengabihkan entry kedai2 makan sebelum start puasa. nanti kang ada pulak yg kata saya pegi mkn kat kedai ni tengah2 hari hehehe...
Kedai ni terletak di Waterford Shopping Centre, Karawara yang terletak bersebelahan Curtin University. mesti jd tempat tumpuan student kan? saya order chicken burger dan hubby order beef burger. sedap, boleh tahan. terasa kerangupan salad ditambah dengan rotinya yg lembut tu.. hmm harap2 tak ada org telan air liur gedeguk2 lah ye :p.
Apapun, salah seorang kawan kami iaitu Encik Faisal, telah memberitahu kami iaitu kebab paling sedap adalah di Ararat Kebab, tak jauh dari UWA. Oh begitu ke.. so apa lagi kami pun telah membuat siasatan kebenaran berita tersebut. jeng jeng jeng.. nanti saya update hari lain pulak.. tungguuu...

p/s: Ibra tu adalah singkatan nama tokey kedainya iaitu Ibrahim. :)








10 comments:

  1. Salam Ummi.wah jjcm lagi....boleh akk tumpang jamu mata.akk pun suka burger letak penuh salad gini.kalau kat Cairo ni burger Arab letak juga buah zaitun...tp anak2 tak suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mama,
      burger letak buah zaitun? kat sini tak letak pulak. rata2 org yg buka kedai ni adalah org turki. makanan diorang paling umi suka ialah gozleme tp haritu agak lapar sikit so order burger lah :)

      Delete
  2. Seronoknya duduk Perth, mcm-mcm varieties makanan ada, kalau Kak Ummi dok buat pos psl makan, sure meleleh air liur nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gina, mmg betul Perth byk tempat makan. k umi pun tak sangka jugak, bila dtg ke sini baru tahu. sbb tu update kat blog so sesiapa yg nak datang sini dah ada info tu. bila2 free cuti sekolah ke dtglah jalan2 ke Perth. :) tiket dr Adelaide ke sini mahal tak?

      Delete
  3. aaaa ini satu kedai i rindu ni...miss perth

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama ya kedai ni? kebab kat UWA tu pernah try tak? kalau pernah, yg mana lebih sedap?

      Delete
  4. Replies
    1. betul tu Yana, burger mcd dalam iklan je nampak menarik :)

      Delete
  5. Replies
    1. jom la kita p mkn kebab ramai2 hehehe :)

      Delete