Saturday, July 21, 2012

Seventh GiveAway (GA)

Jom sertai GA saya yang terbaru iaitu GA bonus untuk bulan puasa. Pemenangnya akan dapat hadiah selepas raya, Insyaallah.. 


Buku ni antara buku yang saya paling suka sebab ada 90 resepi dessert berasaskan buah. Banyak resepi didalamnya, boleh tengok kat tajuk di muka hadapan. Resepi pavlova pun aderr.. tak dapat nak ambik gambar semuanya sebab banyak yg sedap2, takut nanti ada yg meleleh air liur bulan2 puasa ni. Sila rujuk terma dan syarat di bawah. Mudah sahaja kan? Memang rugi kalau tak join :D


summer berry crepes

spiced apple crumble and baked stuffed apples


berry brulee tart

one-crust rhubarb pie

banana and pecan bread & date and walnut brownies


cranberry and blueberry streusel cake

fruits of the forest with white chocolate creams

hot blackberry and apple souffles

crunchy topped fresh apricot cake


Terma dan syarat:

1) Penyertaaan dibuka kepada semua.

2) Tinggalkan address blog anda beserta email address di ruangan komen post ini. (Jika anda tiada blog, cuma tinggalkan email address).

3) Berikan sedikit komen contohnya tentang GA ini atau jenis masakan yang anda suka atau apa anda akan lakukan sekiranya menang atau dessert mana yang menarik perhatian anda/ingin anda cuba. Terpulang kepada kreativiti masing-masing.

4) Tarikh tamat GA ialah: tepat jam 12 tgh malam pada 19 Ogos 2012. Pemenang akan diumumkan pada 20 Ogos 2012.

5) Pemenang akan dipilih secara rawak melalui www.random.org. Pemenang yang berjaya akan dihubungi melalui email. Sekiranya pemenang yang terpilih tidak menjawab email dalam masa lima (5) hari, kemenangan adalah terbatal dan undian akan dibuat sekali lagi.


36 comments:

  1. http://nono-hakuren.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga.html


    erihakuren@gmail.com

    ReplyDelete
  2. bissmillah..

    sy try & join :D

    http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga.html

    email:ena9074@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Jue nak join skali..
    http://jderella.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga.html

    email: jue_liha@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. umi akak sukaaaaa dessert,kalau dapat buku ni alhamdulillah
    http://qasehmu-abadi.blogspot.com

    mimiazie72@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best buku ni. dessert semua mengancam ;)

      Delete
  5. Assalamualaikum . kita nak join jugak . kita tak pernah masak . Manalah tahu kalau menang and terbuka pulak hati nak masak kan ? hehe . lagipun mak suka tengok buku masakan macam ni . Masa tu join tak menang . manalah tahu ada rezeki pulak bulan puasa ni . so , ni kita punya detail .

    link blog : http://foolishlovevictim.blogspot.com/
    email : ctyaya96@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. Insyaallah.. rezeki masing2 siapa yg tahu kan?

      Delete
  6. Kak Umi, najwa nak masuk :)

    http://ainullnajhwar.blogspot.com.au/

    email : ainullnajhwar@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. boleh najwa. silakan... :)

      Delete
  7. ala.... cam mana boleh terlepas nie... heehehhehe...

    selamat menyambut ramadhan umiyumi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg terlepas tu? contest ni ke? kalau contest ni baru je start ;)

      terima kasih atas ucapan. Selamat menyambut ramadhan juga buat sis Tinie :)

      Delete
  8. nana join:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga-by-umiyumi2.html

    nana.kimie@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nana..tenkiu sudi join. mmg ada resepi pavlova yg sgt mengancam dlm buku ni ;)

      Delete
  9. salam ramadan umiyumi2. saya nak join giveaway ni :)

    http://fizah-sukhri.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga.html

    email: fzahs86@gmail.com

    ReplyDelete
  10. wow ada contest mummy nak joint lah..... suka this book sebab banyak recipe yang berasaskan buah buahan yang menyehatkan........
    Salam ramdan Umiyumi

    link blog: mumsieworld@blogspot.com
    email: mummyjane12@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ramadhan juga buat mummy..
      terima kasih sudi join GA umi ni. mmg baguskan resepinya berasaskan buahan2.. tp byk jugak resepi yg me'nyihat'kan badan hehehe :)

      Delete
  11. Salam...

    Eey pun nak join gak. Hmmm... resepi dessert tu mcm best2 jer. Kalau ada yg gunakan cheese lg yummy.

    My link : http://visagedelavie.blogspot.com
    Email : eey.nasis@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Eey,

      sila.. sila.. jgn malu2 join hehe..

      buku resepi ni mmg best. tengok mesti terliur. of coz mesti ada resepi gunakan cheese. :)

      Delete
  12. Assalamualaikum!
    Saya join la :)

    link blog: http://madieygadis98.blogspot.com/
    Email: madiey98@gmail.com

    Yummy yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      boleh boleh.. silakan :)

      Delete
  13. salam perkenalan,

    ini first time jejak kaki ke blog ni .. after browsing through entries, terjumpa this entry. sgt2 la suka nak join sebab saya memang suka nak kumpul buku resepi & membuat desserts tak kira la fruit based ke simply dessert . teringat masa kat ladang apple & plum kat donny brooke. Bestnya la u kat perth, sebab cuaca mcm msia but buah2an 4 season. senang & murah utk buat fruit dessert.

    I don;t have blog .. but email azaleena08@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga dr saya..

      silakan, boleh aje nak join :) haah mmg seronok kat perth ni kan, cuacanya best aje. skrg buah strawberi dah makin banyak. buah ceri pun ada, tp imported dr US.

      Delete
  14. fara join ^_^v

    link blog : http://rarachruppy.blogspot.com/2012/07/seventh-giveaway-ga.html

    email : cintaejau@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan fara.. terima kasih sudi join ;)

      Delete
  15. As salam umiyumi.... :D
    thanks for prompt me about this GA yer...

    sgt2 teruja nak join nih...
    InsyaAllah kalau ada rezeki...

    link blog:
    http://nonaswc.blogspot.com/2012/08/7th-ga-bonus-bulan-puasa.html

    email: butique4u@gmail.com

    Thanks dear :)

    ReplyDelete
  16. kak umi su join jugak

    http://atoyis-san.blogspot.com/
    atoyissan@gmail.com

    dessert buat yang pernah buat pon dessert buah campur..letak dlm susu ideal lepas tu masak dengan agar2..hehehe tu la yang paling canggih pon kalau guna buah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh timamasih la buat dessert sedap2 tak htr sikit nak rasa.. :p

      Delete
  17. cam mana blh terlepas nie... :D...

    Nak join......

    http:\\zniez.blogspot.com
    tiniemohamad@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum terlepas lg, tp nyaris2 dah tu :D

      Delete