Sunday, January 5, 2014

Busselton Community Garden

Jom jalan-jalan ke Busselton Community Garden.

Sedikit maklumat dari laman webnya yang boleh dilayari di http://www.busseltoncommunitygarden.org.au/:

The gardens aim to provide a space for recreation and social interaction, a place to encourage and educate the community about sustainable organic gardening, sharing and increasing knowledge in the practices of permaculture.

Take a walk through our gardens and orchard note the rain water tanks, established grey water systems, solar panels, chicken sanctuary, worm farms and composting facilities, the makings of an amazing sustainable environment.

Our gardens are a special place to host community events, promote local art and foster co-operation between other community groups and organisations.  Whilst promoting continual community engagement in establishing a culture of generosity, trust and self-help with the encouragement of community pride.

Act locally and think globally!!

Nestled amongst the community gardens is peppermint cottage, an eco house, that runs off rain water tanks and solar panels and is the home to Pepi Café, serving wholesome nourishing vegetarian food, harvested from their garden plots.

Setiap hari Sabtu kedua dan keempat akan diadakan pasar Busselton Community Garden Markets yang menjual hasil kraf, pertanian dan sebagainya. Pasar ini kecil saja tapi seronok juga melihat aktiviti yang dijalankan oleh komuniti penduduk di sini.


Papan tanda. Susah juga nak cari tempat ni mulanya sebab alamat diberi cuma Off Strelley Street

Gerai yang ada tak sampai 10 pun

Gerai buah dan sayur

Gerai kraf benang (knitting)

Teddy yang comel

Adik cuma beli pensel warna

Sempat lagi menegur penjual di sini

Jom tengok kebun organik di sini

Cili

Tak silap ini kale

Sayur tak sama macam kat tempat kita kan?

Ni mungkin dah boleh dituai

Penduduk setempat boleh ambil patch dan tanam tanaman disukai

Suka tengok

Bawang, keledek, labu dan avocado

Mangga

Pear

Nectarine

Di bahagian belakang gerai adalah kafe Pepi namanya

3 comments:

  1. Replies
    1. Pasar komuniti, mcm2 ada.. seperti sayur, buah, brg kraf dan brg terpakai :)

      Delete
  2. You might be qualified for a new government sponsored solar energy rebate program.
    Click here to find out if you are qualified now!

    ReplyDelete