Saturday, October 22, 2011

Choc Vanilla cream cakes

Teruja sangat bila tengok resepi choc vanilla cream cakes kat majalah.. paling suka resepi ni ialah tak perlu gunakan mixer.. sepanjang pengalaman kalau tak guna mixer dan butter ni tekstur kek biasanya taklah gebu.. tertarik juga sebab adunan menggunakan epal granny smith dan serbuk koko.. wah best tuu...

satu adunan dapat 12 biji.. ngam2 muffin pan 12 lubang

camnilah hasilnya selepas dibakar.. seperti dijangkakan taklah gebu tapi sebenarnya kena belah dua (secara horizontal) dan disapu dengan krim yg telah diletakkan vanilla dan crushed raspberries. malangnya tak sempat nak letak krim.. dimkn begitu saja maklumla budak2 cuti sekolah masa tu.. letak makanan sepiring kejap je licin :p

Insyaallah next time akan buat lebih proper, letak krim dan raspberries, br lebih cunnn :)

No comments:

Post a Comment